Friteret radicchio

Radicchio fritto


01.Info

De gamle romere spiste meget friteret mad, og det traditionelle romerske køkken er meget enkelt og baseret på enkle ingredienser. Her får du en fin kontrast mellem den friterede dej og den røde radicchiosalat indeni. Den egner sig rigtig godt som tilbehør til fester, men du kan også godt bruge den til at gøre hverdagen til en fest, så hold dig ikke tilbage med at kaste dig ud i denne ret.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

1 stk. radicchio
200 g selvhævende mel
1 tsk. salt
2 dl danskvand
100 g isklumper
5 dl smagsneutral olie til fritering
1 tsk. salt

Citronmayonnaise:
2 pasteuriserede æggeblommer
½ tsk. sukker
1 tsk. salt
Saften fra 1 citron
1 tsk. dijonsennep
3 dl smagsneutral olie
25 g friskrevet parmesan
Friske krydderurter til pynt

03.Tilberedning

Skær radicchio ud i både – behold gerne stokken på, så alle bladene ikke falder af. Bland mel, salt og danskvand til en tyk pandekagedej – der må gerne være klumper i. Rør isklumperne i dejen, og lad dem trække 5-10 min., indtil isklumpernes størrelse er halveret. Tag isklumperne op, og vend radicchio i dejen og derefter direkte ned i den varme olie. Steg dem gyldne og sprøde, og læg dem straks på fedtsugende papir. Drys med salt.

Citronmayonnaise:
Kom æggeblommer, sukker, salt, citronsaft og sennep i en skål, og pisk, indtil massen begynder at tykne og skumme. Hæld et par dråber olie i, mens der fortsat piskes. Hæld den resterende olie i æggeblandingen i en tynd stråle under kraftig piskning. Tilsæt den fintrevede parmesan under omrøring. Smag evt. til med lidt ekstra citronsaft, sukker, salt og peber. Pynt retten med friske krydderurter.