Fastelavnsboller med passionsfrugt, mascarponecreme og chokolade


01.Info

Alle har deres favorit-fastelavnsbolle. Her er vores!

   

12 stk.
dolci

02.Ingredienser

Bagt mascarponecreme med passionsfrugt 

3,5 dl sødmælk
0,5 stk. vaniljesukker
1 knsp. salt
125 g sukker
1,5 dl Galbani mascarpone
10 passionsfrugter, halveres og saften sies fra kernerne.
6 æggeblommer
40 g majsstivelse

 

1 pk pakke færdig butterdej lavet på smør
1 æg til at pensle bollerne med
50 g mørk chokolade, smeltet

03.Tilberedning

Varm mælken op med vaniljesukkeret, saltet og halvdelen af sukkeret og varm den op til kogepunktet. Tilsæt mascarponen og pisk den glat i den varme mælk. Rør imens det resterende sukker, passionsfrugtsaften, æggeblommerne og majsstivelsen glat og tilsæt mascarpone-mælkeblandingen under kraftig piskning og hæld den tilbage i gryden, kog den igennem, igen under kraftig piskning. Hæld blandingen gennem en si og tilbage i skålen. Sæt cremen på køl. Pisk den glat inden brug.

Skær dejen i 12 ens firkanter og sæt en lille klat creme på firkanterne og fold dejen sammen herom, tryk sammenføjningerne godt sammen og sæt dem på en bageplade med bagepapir på, med sammenføjningerne nedad.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag bollerne ved 200 °C i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad bollerne afkøle på ovnristen. Flæk bollerne med en brødkniv og fyld dem med den resterende creme.

Kom en skefuld smeltet mørk chokolade på toppen og server.