01.Info
Gløgg er en tradition i Norden, men i Italien plejer man også at koge vin med forskellige krydderier. Her er gløgg i en ny italiensk variant sammen med ricotta.
02.Ingredienser
6 spsk. rosiner
½ l gløgg
1 spsk. Maizena eller kartoffelmel
250 g Galbani ricotta
1 spsk. sukker
2 spsk. mandler
03.Tilberedning
Start med at lægge rosinerne i blød i 250 ml gløgg i 15 min., til de er blevet bløde.
Bland samtidig 250 ml gløgg med maizena i en gryde, og lad det koge i ca. 5 -10 min., til saucen tykner. Lad den køle af.
Tag rosinerne op af gløggen, og vend dem i ricottaosten med en spsk. sukker. Bland ricottaost og rosiner til en cremet konsistens.
Portionsanret i små gennemsigtige glas:
Ricotta-rosin-blandingen nederst, og gløgg-saucen oven på. Kom evt. mandelsplitter på toppen.
Servér straks, pynt med citronverbena.