01.Info
Hemmeligheden i denne lasagne er saucen. Den skal have tid, gode råvarer og masser af kærlighed. Men den er hele tiden værd.
02.Ingredienser
1 løg
2 gulerødder
1 lille squash
4 spsk. olivenolie
¼ dl hvidvin
500 g hakket oksekød
1 lille dåse tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
500 ml passata-tomatpuré
Frisk basilikum
Salt og peber
300 g friske lasagneplader
250 g Galbani Mozzarella
200 g revet Galbani Parmesan
03.Tilberedning
Hak løget fint. Skær gulerødder og squash i mellemstore tern. Varm olien op i en gryde, og svits løg og gulerødder ved middelvarme i ca. 10 min. Tilsæt squash, og lad det stege videre i ca. 5 min. Kom hvidvinen ved, og lad den simre med grønsagerne i nogle minutter, til alkoholen er fordampet. Skru lidt op for varmen, og skub grønsagerne ud til siden i gryden, så der er plads til at komme kødet i. Steg kødet under omrøring, til det er brunet. Tilsæt tomatpuré, og rør godt rundt, derefter de hakkede tomater, passataen, frisk basilikum samt salt og peber. Tomatsaucen skal simre i minimum 30 min.
Når saucen er klar, skal lasagnen samles. Skær mozzarellaen i fine skiver. Kom lidt sauce i bunden af formen, fordel et lag lasagneplader, kom sauce på, mozzarellaskiver og derefter revet parmesan. Gentag to gange mere, og slut af med at fordele den sidste friske mozzarella og parmesan på toppen. Kom sølvpapir på, og sæt lasagnen i en forvarmet ovn ved 200 grader. Fjern sølvpapiret efter 20 min., og giv lasagnen 10-15 min. mere.