01.Info
Hurtig og nem sauce, der passer perfekt til pasta. Du kan bruge fx spaghetti eller fettuccine, hvis du ikke har tonnarelli pasta.
02.Ingredienser
1 dl mælk
100 g Galbani mascarpone
1 bouillonterning (mørk oksebouillon)
1 økologisk citron
250 g tonnarelli (pasta)
150 g Galbani parmesan (gem 50-60 g til at strø hen over pastaen på hver tallerken)
Groft salt
03.Tilberedning
Varm mælk og mascarpone op til det får en jævn konsistens, tilsæt bouillonterning, lad det koge sammen. Rør hele tiden i saucen. Riv citronskal, og sæt det til side. Sørg for kun at rive den gule skræl, ellers bliver den bitter.
Kog vandet til pastaen. Tilsæt groft salt, når vandet begynder at boble. Kom tonnarelli-pastaerne i vandet, og sørg for at røre rundt, så pastaerne ikke klumper sammen. Hæld revet citronskal i saucen. Hæld vandet fra pastaen, vend i saucen, og kom rigeligt med revet parmesan i.
Tip:
Vent med at vende citronskallen i saucen, til pastaerne er kommet i det kogende vand. Ellers risikerer saucen at blive bitter.
Det er godt med meget parmesan, men pas på, at pastaen ikke bliver for tør.