01.Info
Denne mascarponecreme har virkelig en god cappuccino smag som passer perfekt til amaretti. Der er nogle, der ikke kan lide kaffe i desserter, men det må være fordi de ikke har prøvet denne dessert.
OBS. Opskriften giver ca. 15 flotte amaretti, hvilket betyder, at du også kan nyde en til en god kop kaffe.
02.Ingredienser
Amaretti:
75 g mandelmel
75 g sukker
1 dråber mandelessens
1 æggehvider
1/2 knivspids salt (eller meget lidt)
25 g flormelis til pynt
Creme:
60 ml stærk espresso
30 g sukker
300 g Galbani Mascarpone
50 g sukker
½ vaniljestang
03.Tilberedning
Amaretti:
Sæt ovnen på 160 grader.
Bland mandelmel, sukker og mandelessens sammen. Tag en anden skål og pisk æggehviderne stive. Vend derefter forsigtigt æggehviderne i mandelmelet. Sæt 15 store ’quenelles’ (boller) på en plade med bagepapir, og tryk dem lidt flade – lav god afstand mellem dem, da de vokser i ovenen. Hæld flormelis i en sigte og drys det henover de 15 amaretti. Bag dem i ca. 15-20 minutter midt i ovenen og lad dem køle helt af, når de er bagt.
Creme:
Lad kaffe og sukker koge langsomt ind i en lille gryde, til du har kun 2 spsk. væde tilbage. Lad den blive helt kold. Bland derefter kaffen i mascarponen sammen med kornene fra den halve vaniljestang. Når ingredienserne er blandet godt sammen, fordeles cremen i 4 forme og der placeres en 1 amaretto i hver. Sæt formene i fryseren i ca. 2 timer. Tag dem ud af fryseren lige før servering.
Tip:
Prøv også at lave dem i miniportioner f.eks. i trøffelpapirsforme.