Budding med chokofløde og blommer

Budino con panna al cioccolato e prugne caramellate


01.Info

Denne opskrift er et uimodståeligt møde mellem kontraster. Det kolde og det varme, chokoladens bitterhed og blommernes syrlige sødme.

   

4 personer
dolci

02.Ingredienser

Budding:
2 æg
250 g Galbani Ricotta
2 spsk. creme fraiche
3 spsk. hvedemel (evt. fuldkornsmel)
3 spsk. sukker
1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
Smør og sukker til formen
Folie

Karamelliserede blommer:
8 modne, men faste blommer
50 g sukker
1 tsk. stødt kanel
1 ubehandlet citron

Chokofløde:
70 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
Citronmelisse til pynt

03.Tilberedning

Tænd ovnen på 180 grader. Kom et fad med lidt vand i ovnen. Fadet skal være stort nok til at indeholde enten fire små forme eller èn stor form. Vandet skal dække ⅔ af formen i højden.

Del æggeblommer og æggehvider i hver sin skål. Pisk æggehviderne stive. Rør æggeblommer, ricotta og creme fraiche sammen. Hæld derefter mel, sukker og vaniljekorn i blandingen, og vend forsigtigt æggehviderne i med en dejskraber. Smør buddingformen grundigt med smør, og dæk herefter bunden og kanterne med lidt sukker. Hæld blandingen i formen, kom folie over, og placér formen i vandfadet i den forvarmede ovn. Bag buddingen i ca. 40 min. Tag formen ud af ovnen, og lad den køle af.

Skær blommerne i små stykker. Lad sukkeret karamellisere på en pande, og tilsæt derefter blommerne ved høj varme. Tilsæt kanel og revet citronskal, lige så snart blommerne begynder at afgive væde. Skru ned for varmen, og lad blommerne simre i 10 min. Hak chokoladen, og smelt den over et vandbad. Pisk fløden til flødeskum, og vend herefter den smeltede chokolade i lidt ad gangen, så flødeskummet ikke bliver flydende. Vend den afkølede budding om på et fad. Anret blommerne på buddingen, og kom chokofløden ovenpå. Pynt med citronmelisse.