Broccoligratin

Soufflé di broccoli


01.Info

Med den lidt utraditionelle kombination af julesalat og broccoli, vil denne ret overraske dig med sin helt specielle og dejlige smag.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

30 g smør
20 g mel
1 dl mælk
½ dl madlavningsfløde
300 g broccoli
3 æg
3 spsk. revet Galbani Parmesan
150 g julesalat
50 g bladselleri
Smør til stegning
100 g Galbani Gorgonzola Intenso
Salt og peber
Friske krydderurter til pynt

03.Tilberedning

Smelt smør i en gryde, og sigt melet ned i under omrøring. Tilsæt mælken og madlavningsfløden, og lad det koge. Tag gryden af varmen, når blandingen har fået cremet konsistens. Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Kog dem, til de er møre, og blend dem fint. Lad dem køle af.

Del æggene, så du har æggeblommer og hvider i hver sin skål. Rør æggeblommerne sammen med revet parmesan. Pisk æggehviderne stive i den anden skål. Bland broccolimosen, æggeblommemassen og de stive hvider sammen med den opbagte sauce. Sæt blandingen til side. Skær julesalaten samt bladsellerien i tynde strimler, og svits dem på en pande med lidt smør. Skær gorgonzolaen i små tern. Smør et stort ovnfast fad (eller små forme), og drys med mel. Dæk bunden i fadet med julesalaten og sellerien. Kom herefter gorgonzolaternene på, og hæld til sidst blandingen over. Krydr med salt og peber. Bag retten i 25 min. ved 180 grader. Pynt med krydderurter, og servér retten lun med lækkert italiensk brød til.