01.Info
Den originale Torta della Nonna (bedstemors tærte), som stammer fra Toscana, er lavet med konditorcreme og pinjekerner. Udgaven her er inspireret af den og af Siciliens cannoli, som er søde, fyldte ”kagerør” med ricottacreme. Det er der kommet denne spændende dessert ud af.
02.Ingredienser
Mørdej:
250 g hvedemel
125 g smør (stuetemperatur)
1 æg
100 g sukker
1 knsp. bagepulver
1 knsp. salt
Smør til tærteform
Fyld:
2 hele æg
3 spsk. sukker
1 økologisk citron
1 økologisk appelsin
250 g Galbani Ricotta
100 g sukat
03.Tilberedning
Mørdej:
Kom alle ingredienserne i en røremaskine, til de har samlet sig i en fast dej. Kom mel på bordet, og ælt dejen, til den slipper bordet let. Kom evt. lidt ekstra mel ved, hvis dejen klistrer. Rul derefter dejen flad med en kagerulle. Smør en tærteform grundigt, og læg dejen over i formen, mens du presser den ud i kanten af formen. Skær overskydende dej af, og gem den til senere.
Fyld:
Pisk æg og sukker sammen til en meget cremet æggesnaps. Riv skallen fra citronen og appelsinen fint, og bland det i æggesnapsen. Vend forsigtigt ricotta og sukat i. Hæld cremen over dejen.
Brug den overskydende dej til at rulle nogle strimler, og kom dem oven på cremen, så de danner et net. Bag tærten i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Kagen kan serveres lun eller kold.