Auberginegratin med parmesan

Melanzane alla parmigiana


01.Info

Aubergine med tomat, mozzarella og basilikum er en typisk middelhavsret, som kan bruges som forret eller som tilbehør til en hovedret.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

1 aubergine
1 dåse hakkede flåede tomater
125 g Galbani Mozzarella
50 g friskrevet parmesan
1 fed hvidløg
½ tsk sukker
Tørret chili
½ bundt basilikumblade
Olivenolie
Salt og peber

03.Tilberedning

Skær auberginen i tynde skiver og steg dem i olivenolie på en grillpande. Dryp dem godt af. Svits et fed hvidløg i olivenolie, tilsæt tomater, kog i 15 minutter og smag til med salt, peber, lidt tørret chili og ½ tsk sukker.

Placer det første lag aubergine i et smurt ovnfast fad, fordel et lag af tomatsaucen hen over. Læg derefter et lag mozzarellaskiver og krydr med salt, basilikum samt parmesan. Start forfra med alle ingredienserne. Gentag indtil alle ingredienser er brugt op og drys til sidst med parmesan og basilikum. Bag retten i ovnen ved 220° i 15 minutter.