Æblekage med ricotta

Torta di mele e ricotta


01.Info

En skøn æblekage, der altid gør lykke.

   

6 personer
dolci

02.Ingredienser

2 æg
180 g sukker
200 g hvedemel
50 g smør
1 spsk bagepulver
1,5 dl mælk
200 g Galbani Ricotta
1 økologisk citron
3 store æbler (F.eks. golden delicious)

03.Tilberedning

Pisk æg og sukker i en skål med en håndmixer til massen bliver luftig og lys. Tilsæt mel og smeltet smør og pisk det sammen. Rør bagepulveret ud i mælken og hæld det op i dejen. Tilsæt ricotta, fintrevet skræl fra hele citronen, saften fra en halv citron og til sidst æbler i tern. Smør en form (ca. 20-22 cm i diameter) og drys med mel. Hæld dejen i formen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 35-40 minutter. Prik i midten af kagen med en gaffel, inden du tager kagen ud. Hvis der stadig er dej på gaflen, skal den have nogle minutter mere. Hvis der sidder fine krummer på, er kagen færdig.

Tip: Kagen kan serveres som eftermiddagskage med te og kaffe, eller som lun dessert med cremet vaniljeis.