Om Galbani


Hemmeligheden bag det italienske køkken er gode råvarer. Fx friske krydderurter, solmodne tomater, frisklavet pasta, olivenolie fra den første presning – og naturligvis gode oste. Galbani er Italiens førende osteproducent, hvilket har krævet hårdt arbejde gennem generationer. Galbani blev stiftet i 1882 af Egidio Galbani og har siden været en pioner i udviklingen af italienske oste og delikatesser.

En stærk vision

Tilbage i 1882 begyndte det hele med en stærk vision om at lave oste, der var mindst lige så gode som de franske oste. Og det må man sige lykkedes. For Egidio Galbanis første ost med navnet Robiola vandt i år 1900 førstepræmien ved Verdensudstillingen i Paris.

Innovationen har været en konstant lige siden, og det var også Galbani, der i 1956 fandt på at pakke frisk mozzarella i saltlage i helt tætte plastikposer. Denne emballage revolutionerede mozzarellamarkedet, som nu blev internationalt.

Numero uno in Italia

Flere generationer af italienere er vokset op med Galbanis produkter, som alle traditionelt udgør en fast plads i køkkenet. Man kan jo slet ikke forestille sig et italiensk køkken uden frisk mozzarella, ricotta, gorgonzola, parmesan eller mascarpone.

Selvfølgelig kræver det sit at være numero uno in Italia, hvor Galbani leverer sine oste til ikke færre end 70.000 steder. Derfor ser man også gule både med Galbanilogoet sejle rundt i Venedigs kanaler samt gule scootere køre rundt i de smalle gader i bjerglandsbyerne, hvor almindelige biler har svært ved at nå frem.

Kærlighed til kompromiløse råvarer

Galbanis produkter tager udgangspunkt i det helt centrale ved det italienske køkken, nemlig de kompromisløse råvarer. Uanset om du køber din mozzarella i Italien eller i Danmark er smagen derfor i top.