Om Galbani
Hemmeligheden bag det italienske køkken er gode råvarer. Fx friske krydderurter, solmodne tomater, frisklavet pasta, olivenolie fra den første presning – og naturligvis gode oste. Galbani er Italiens førende osteproducent, hvilket har krævet hårdt arbejde gennem generationer. Galbani blev stiftet i 1882 af Egidio Galbani og har siden været en pioner i udviklingen af italienske oste og delikatesser.
En stærk vision
Tilbage i 1882 begyndte det hele med en stærk vision om at lave oste, der var mindst lige så gode som de franske oste. Og det må man sige lykkedes. For Egidio Galbanis første ost med navnet Robiola vandt i år 1900 førstepræmien ved Verdensudstillingen i Paris.
Innovationen har været en konstant lige siden, og det var også Galbani, der i 1956 fandt på at pakke frisk mozzarella i saltlage i helt tætte plastikposer. Denne emballage revolutionerede mozzarellamarkedet, som nu blev internationalt.
Numero uno in Italia
Flere generationer af italienere er vokset op med Galbanis produkter, som alle traditionelt udgør en fast plads i køkkenet. Man kan jo slet ikke forestille sig et italiensk køkken uden frisk mozzarella, ricotta, gorgonzola, parmesan eller mascarpone.
Selvfølgelig kræver det sit at være numero uno in Italia, hvor Galbani leverer sine oste til ikke færre end 70.000 steder. Derfor ser man også gule både med Galbanilogoet sejle rundt i Venedigs kanaler samt gule scootere køre rundt i de smalle gader i bjerglandsbyerne, hvor almindelige biler har svært ved at nå frem.
Kærlighed til kompromiløse råvarer
Galbanis produkter tager udgangspunkt i det helt centrale ved det italienske køkken, nemlig de kompromisløse råvarer. Uanset om du køber din mozzarella i Italien eller i Danmark er smagen derfor i top.
Til friske salater og varme retter
Den friske, bløde og milde mozzarellaost er en grundingrediens i det italienske køkken og har sikkert været det, før den første gang omtales i 1570. Fra pizza og lasagne til klassikeren insalata caprese, hvor den optræder sammen med tomater i skiver, oliven- olie og basilikum.
Til tiramisú m.m.
Hovedingrediensen i den traditionelle dessert tiramisu er mascarpone. Den cremede konsistens og delikate søde smag af kogt mælk og brændt sukker intensiveres yderligere i Galbanis udgave, hvor mascarponen gennemgår en dobbelt koncentreringsproces.
Også til madlavning
Gorgonzola er den ultimativt mest inspirerende ost for kokke og gourmeter over hele verden med sin helt særligt bløde og samtidig syrlige smag. Osten kan bruges til stort set alt!
Uundværlige ricotta
En frisk og delikat smag gør ricotta til en ideel ingrediens i en lang række opskrifter. Ricotta betyder “kogt to gange” og kan bruges som en ost med et lavt indhold af fedt og kalorier, men med et højt indhold af proteiner og mineralske salte.
Lille drys med stor smag
Parmesan fremstilles ved en særlig håndværksmæssig proces. Lagringen spiller en vigtig rolle og giver osten den karakteristiske smag og smuldrende konsistens. Jo længere osten lagres, jo mere intens bliver smagen.