Timian


Timian vokser vildt i Italien, og bliver også flittigt brugt i det italienske køkken. Et par stilke frisk timian giver smag i en simrende gryderet eller i en marinade. Brug også friske timianblade på en færdigbagt tærte eller drysset over en salat. Det glæder både smagsløg og øjne.

Navnet kommer fra det græske ord ‘thymus’, der betyder ‘mod’ – og måske badede de romerske soldater i vand med timian før kamp…?

Timian trives på en solrig plet og gerne i læ, både i vindueskarmen og på altanen/i haven.

Du kan også tørre timian selv. Følg Veronicas råd: Pak timiankviste ind i åbne papirskegler og hæng dem med hovedet nedad et ventileret og skyggefuldt sted. Papiret beskytter mod støv og lys. Efter ca. 3 dage er urterne knastørre. Gem dem i lufttætte beholdere og vent med at knuse/smuldre bladene til de skal bruges.

Se opskrifter med denne råvare