Ricotta


Uundværlig i det italienske køkken

En frisk og delikat smag gør ­ricotta til en ideel ingrediens i en lang række opskrifter. Ricotta betyder “kogt to gange” og kan bruges som en ost med et lavt indhold af fedt og kalorier, men med et højt indhold af proteiner og mineralske salte. Italienerne bruger ricotta som en basisingrediens i alle mulige sammenhænge, men spiser den også som den er med et drys kaffepulver eller chokolade.

galbani-ricotta-ny_250g

Galbani Ricotta 250 g

Ricotta består af en masse fine, fugtige og delikate ostekorn, som efter 1-5 dages lagring samles i en hvid ostemasse, som får en blød og let grynet konsistens. Ricotta er et produkt, som er naturligt rigt på calcium og fosfor, hvilket gør produktet velegnet som en del af en velafbalanceret kost. Calcium er vigtig for dannelse og vedligehold af tænder og knogler. Ricottaens sammensætning er ligeledes meget velegnet til en mager kost, da Ricotta har en naturlig lav fedtprocent på kun 13%. rug Ricotta til at bage med, i fyldet i ravioli, i tærter, lette dressinger, desserter og meget mere.

Fakta om osten:
Type: Friskost
Mælk: Komælk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Fedt i tørstof: 44+

Ingredienser:
Pasteuriseret valle af mælk, fløde, salt, surhedsregulerende middel: Citronsyre, mælkesyrekultur.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 705 kJ / 169 kcal
Fedt: 13 g
heraf mættede fedtsyrer: 9 g
Kulhydrater: 5 g
heraf sukkerarter: 4 g
Protein: 8 g
Salt: 0,4 g

 

Se opskrifter med denne råvare