Peperone (peberfrugt) kom til Europa med spanierne, der medbragte den farvestrålende grøntsag fra opdagelsesrejserne til Amerika. Peperoni (peberfrugter i flertal) fås i forskellige former, smag og farver. Den umodne peberfrugt er oftest grøn, og farven skifter til rød, gul, orange eller lilla med modningen. Røde peberfrugter er oftest de sødeste.
Chilipeberfrugter hører også til familien, og her går de fra milde til bidende stærke chilier. På italiensk hedder de peperoncini (små peberfrugter).
I det italienske køkken finder vi meget ofte peberfrugterne bagt i ovnen: Halvér peberfrugterne og læg dem med skindsiden opad på bagepapir. Grill dem i ovnen i 10-15 minutter ved 180 grader til skindet er sort. Læg dem i en skål og kom film stramt henover. Når peberfrugten er kølet af, kan du pille skrællen af let. Skær i strimler og brug i en salat eller pastaret. Fyldte peberfrugter er også en typisk ret, og lidt peberfrugt kan også give smag i en tomatsauce.
Se opskrifter med denne råvare