Til tiramisú og meget mere
Hovedingrediensen i den traditionelle dessert tiramisu er mascarpone. Den cremede konsistens og delikate søde smag af kogt mælk og brændt sukker intensiveres yderligere i Galbanis udgave, hvor mascarponen gennemgår en dobbelt koncentreringsproces. Mascarpone indgår i mange retter fra Lombardiet og benyttes ofte i stedet for smør til at give fylde og dybde i risotto.
Konsistensen er mere en creme end en egentlig ost. Navnet kan stamme fra “mascherpa”, som betyder “afslappet”, men kan også stamme fra udtrykket “más que bueno”, som betyder “bedre end godt”.
Galbani Mascarpone 250 g
Brug Galbanis mascarpone som alternativ til fløde fx i saucer. Men den er også god blandet med krydderier som dip. Brug også i dressinger, til bagning, i pastaretter samt ikke mindst til desserter (også andre end Tiramisú). Eller rør lidt vaniljepulver og flormelis i mascarpone og server til kage.
Fakta:
Type: Friskost
Mælk: Komælk
Land: Italien
Område: Lombardiet
Lagring: Ingen
Fedt i tørstof: 80+
Ingredienser:
Pasteuriseret fløde, mælk, fløde, surhedsregulerende middel: citronsyre.
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 1680 kJ / 408 kcal
Fedt: 41,5 g
heraf mættede fedtsyrer: 28,5 g
Kulhydrater: 4 g
heraf sukkerarter: 3 g
Protein: 4,5 g
Salt: 0,08 g