Basilikum


Den farvestrålende og stærkt duftende basilikum er vel nok en af de mest ”italienske” urter, selv om den ikke vokser vildt i Italien. Man kan slet ikke forestille sig en frisk tomatsalat eller bruschetta uden friske basilikumblade.

Og vi kommer heller ikke uden om pestoen, som stammer fra Ligurien (”pesto alla genovese”). Grundingrediensen er basilikum. I Ligurien vokser en helt særlig basilikum, som nyder godt af solen og den salte luft netop her. Det har resulteret i, at planten er kvalitets- og egnsbeskyttet med DOP-mærket – og den har sin helt egen årsfest: ‘Sacra del Pesto’, som afholdes i Pra.

Basilikum egner sig bedst frisk – her er nogle tips til, hvordan du bedst holder din basilikum:

  • Når du køber en basilikumplante, kan du dele den i flere potter. Så får den mere plads til at vokse på.
  • Vand altid i en underskål – og lad den ikke tørre helt ud.
  • Undgå kulde og træk.
  • Pluk topskuddene og gør det jævnligt.

 

Se opskrifter med denne råvare